Teriyaki-lax med nudlar och stekta grönsaker
Teriyaki glaserad lax
Saftig lax glaserad i en söt och salt teriyakisås ger en aptitretande middag som är både hälsosam och tillfredsställande.
Ingredienser - 4 portioner
4 laxfiléer (500 g totalt)
200 g äggnudlar (torrvikt)
500 g frysta wokgrönsaker
75 ml teriyakisås (helst mindre socker)
2 msk sojasås
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön
salt/peppar
1 tsk rapsolja för stekning
Näringsinnehåll per portion
Energi: 555 Kcal
Protein 35 g
Kolhydrater 47 g
Fett 24 g
Metod - 20 minuter
- Värm upp en stekpanna med lite olja. Tryck in vitlöksklyftan. Stek de frysta grönsakerna på hög/medelhög värme i 5-6 minuter. Häll i en skål och ställ åt sidan.
- Skär varje laxbit i mindre bitar och stek tills de är gyllenbruna. Sänk värmen.
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tillsätt äggnudlarna i stekpannan tillsammans med grönsakerna och laxen. Häll i teriyakisås och sojasås, rör om. Krydda med salt och peppar.
- Toppa med sesamfrön.
Avnjut!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa