
Fylld kyckling med ugnsrostade grönsaker
Imponera på dina smaklökar med denna saftiga kyckling fylld med färskost, ackompanjerad av smakrika ugnsrostade grönsaker och fullkornsris.
Ingredienser - 4 portioner
Gräddostfylld kyckling
4 kycklingfiléer
1 burk (200 g) lättfärskost, vitlök/örtsmak
6-8 soltorkade tomater (skivade)
Ugnsrostade grönsaker
2 morötter
1 rödlök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
Andra grönsaker du gillar till exempel: aubergine, courgette, blomkål etc.
1 msk olivolja
1 tsk timjan
Salt/peppar
För servering
1 kopp okokt fullkornsris (ca 200 g)
Näringsinnehåll per portion
Energi 513 kcal
Proteiner 46 g
Kolhydrater 51 g
Fett 13 g
Metod - 40 minuter
- Koka riset enligt förpackningen.
- Värm upp en stekpanna och bryn snabbt kycklingfiléerna tills de fått en fin färg. Salta och peppra. Låt svalna i en minut.
- Blanda färskosten och soltorkade tomater. Gör ett snitt i varje kycklingfilé och fyll dem med blandningen. Lägg åt sidan.
- Värm upp ugnen till 200 grader. Hacka grönsakerna (lämna vitlöksklyftorna hela) och lägg i en skål. Blanda med lite olivolja och kryddor. Häll upp dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Tillsätt kycklingen i grönsaksblandningen och ugnsstek i ytterligare 15 minuter.
- Servera den färskostfyllda kyckling med grönsaker och ris. Tips! Använd saften från grönsaksblandningen som en sås.
Avnjut!
November 20, 2025








