FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Varför bara för hälso- och sjukvårdspersonal?

Innehållet på dessa informationssidor riktar sig enbart till dig som är läkare, sjuksköterska eller apotekare, eftersom det gäller behandling med receptbelagda läkemedel.

Bekräfta att du är sjukvårdspersonal (sjukvårdsassistent, sjuksköterska, läkare, psykolog eller annan legitimerad sjukvårdspersonal).

Tillbaka till hemsidan

Bekräfta och fortsätt

Nutrition & Recept

Stekt ris med ägg

__wf_reserverad_ärva

Smakfullt stekt ris med ägg

Upplev det goda smakerna i denna snabba och mättande måltid bestående av stekt ris och ägg.

Ingredienser - 4 portioner

600 ml kokt ris, helst fullkorn (ca 500 g kokt vikt)

4 ägg

1 förpackning, 250 g frysta sojabönor (tinade)

250 g vitkål (ca 1/4 litet vitkålshuvud)

2 morötter

2 msk söt chilisås

2 msk sojasås

1 msk fisksås

1 lime

salt/peppar

1 msk rapsolja för stekning

Näringsinnehåll per portion

Energi 423 kcal

Protein 20 g

Kolhydrater 49 g

Fett 15 g

Metod - 20 till 30 minuter

  1. Koka riset.
  2. Skala morötterna och strimla vitkålen tunt.
  3. Stek morot och kål på medelhög värme, i en stor stekpanna, tills de mjuknar.
  4. Tillsätt kokt ris, sojabönor, sojasås, söt chilisås och fisksås. Rör om.
  5. Knäck äggen över riset och blanda tills allt har en krämig konsistens.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera stekt ris med limeklyftor.

Avnjut!

Artikel granskad av:
Erik Dunåker
April 18, 2024

Fler artiklar

__wf_reserverad_ärva
Nutrition & Recept
Marinerad fläskfilé med pestopotatissallad
__wf_reserverad_ärva
Nutrition & Recept
NNR: Nordiska näringsrekommendationer - Yazen utvärderar
__wf_reserverad_ärva
Nutrition & Recept
Yoghurtbräck med frukt och bär

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång