FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Varför bara för hälso- och sjukvårdspersonal?

Innehållet på dessa informationssidor riktar sig enbart till dig som är läkare, sjuksköterska eller apotekare, eftersom det gäller behandling med receptbelagda läkemedel.
Bekräfta att du är sjukvårdspersonal (sjukvårdsassistent, sjuksköterska, läkare, psykolog eller annan legitimerad sjukvårdspersonal).

Tillbaka till hemsidan

Bekräfta och fortsätt

Recept

Äggstekt ris med sojabönor och grönsaker

__wf_reserverad_ärva

Äggstekt ris - en perfekt vardagsräddare

Fried rice, det vill säga, stekt ris, med grönsaker och ägg är en lättlagad vardagsrätt som går att variera i all oändlighet. Med några få ingredienser och en stor stekpanna kan du snabbt laga en god och mättande måltid. Du kan enkelt anpassa rätten efter vad du har i kylskåpet, vilket gör det till ett smart sätt att ta vara på matrester. Byt ut eller lägg till grönsaker som broccoli, sockerärtor eller paprika. Vill du ha mer hetta kan du hacka i lite chili. För en mer matig rätt kan du tillsätta kyckling, räkor eller tofu. Toppa med skivad lime och salladslök, eller variera med koriander.

Ingredienser - 4 portioner (20-30 minuter)

6 dl kokt ris, gärna fullkorn (ca 500 g kokt vikt)
4 ägg
1 förpackning, 250 g frysta sojabönor (tinade)
250 g vitkål (ca 1/4 litet vitkålshuvud)
2 morötter
2 salladslökar
2 msk söt chilisås
2-3 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk riven ingefära
Salt och peppar
1 lime till servering
1 msk rapsolja för stekning

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt instruktioner på förpackningen. Häll av och låt svalna direkt för att undvika att riset klibbar ihop.
  2. Skala  och riv morötter och ingefära. Strimla vitkål och salladslök tunt. Spara den gröna delen av löken till garnering.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna och tillsätt 1 msk riven ingefära, låt steka i någon minut.
  4. Lägg i morot, kål och salladslök och stek på medelhög värme, tills grönsakerna mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt det koka riset, lite i taget, sojabönor, sojasås, söt chilisås och fisksås. Stek under omrörning och blanda väl.
  6. Knäck äggen i en bunke och rör ihop. Häll över riset och blanda tills det fått en krämig konsistens.
  7. Toppa med skivad salladslök och servera det stekta riset med klyftad lime.

Avnjut!

Näringsinnehåll per portion

Energi: 423 kcal
Protein: 20 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 15 g

Artikel granskad av:
April 18, 2024
Artikel granskad av:
Senast granskad:
Statistics illustration

April 18, 2024

December 3, 2025

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler artiklar

__wf_reserverad_ärva
Recept
Avokadosmörgås med keso och tomat
__wf_reserverad_ärva
Recept
Snabb mango- och kokosglass
__wf_reserverad_ärva
Recept
Halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås