Stekt ris med ägg
Smakfullt stekt ris med ägg
Upplev det goda smakerna i denna snabba och mättande måltid bestående av stekt ris och ägg.
Ingredienser - 4 portioner
600 ml kokt ris, helst fullkorn (ca 500 g kokt vikt)
4 ägg
1 förpackning, 250 g frysta sojabönor (tinade)
250 g vitkål (ca 1/4 litet vitkålshuvud)
2 morötter
2 msk söt chilisås
2 msk sojasås
1 msk fisksås
1 lime
salt/peppar
1 msk rapsolja för stekning
Näringsinnehåll per portion
Energi 423 kcal
Protein 20 g
Kolhydrater 49 g
Fett 15 g
Metod - 20 till 30 minuter
- Koka riset.
- Skala morötterna och strimla vitkålen tunt.
- Stek morot och kål på medelhög värme, i en stor stekpanna, tills de mjuknar.
- Tillsätt kokt ris, sojabönor, sojasås, söt chilisås och fisksås. Rör om.
- Knäck äggen över riset och blanda tills allt har en krämig konsistens.
- Krydda med salt och peppar.
- Servera stekt ris med limeklyftor.
Avnjut!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa