
Proteinrik quinoarätt
Låt dina smaklökar förflyttas till Medelhavet med en quinoaskål. Fullpackad med färgglada grönsaker, proteinrik quinoa och en klick uppfriskande tzatziki, är denna skål en utsökt måltid.
Ingredienser - 4 portioner
200 ml quinoa (okokt, 180 g)
2 förpackningar kikärter
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 gurka
100 ml svarta oliver
1,5 msk olivolja
75 g fetaost
200 g grekisk yoghurt 0%
2 vitlöksklyftor
2 tsk honung
1-2 tsk rödvinsvinäger
1 citron
Färsk basilika
salt/svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi 470 kcal
Protein 24 g
Kolhydrater 52 g
Fett 16 g
Metod - 30 minuter
- Börja med att förbereda tzatziki. Riv 1/2 gurka grovt. Lägg ner gurkan i en sil tillsammans med 1/2 tsk salt. Låt det rinna av i 10-15 minuter.
- Koka quinoa medan gurkan rinner av.
- Pressa ur gurkan för att tömma den på vätska. Blanda sedan gurkan med grekisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta, 1-2 tsk rödvinsvinäger och 2 tsk olivolja. Ställ åt sidan.
- Hacka resten av gurkan i mindre bitar, halvera tomaterna och skiva rödlöken.
- Skölj kikärterna och blanda med grönsakerna i en skål.
- Blanda i 1 vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, 2 tsk honung och saften från cirka 1/2 citron, salt och svartpeppar. Tillsätt basilikablad efter smak och blanda runt.
- Ta fram 4 skålar. Lägg quinoa i botten och toppa med kikärter, grönsaker, oliver, fetaost och tzatziki. Garnera med färsk basilika.
Avnjut!
November 20, 2025







