Koreansk nudelwok med kycklingfärs
Koreansk kycklingnudelwok
Uppdatera dina middagsvanor med denna koreanska nudelwok med välsmakande kycklingfärs, färgglada grönsaker, allt blandat i en smakrik sås. Snabbt, enkelt och fullspäckat med utsökta smaker!
Ingredienser - 4 portioner
500 g kycklingfärs
1 paket äggnudlar (200 g)
3 morötter
1 röd paprika
1 paket vårlök (125 g)
3 cm färsk ingefära
chiliflingor efter smak
1/2-1 lime (för servering)
2 tsk sesamolja (för stekning)
Woksås
3 vitlöksklyftor
juice från 1/2 lime
3-4 msk sojasås
1 tsk sesamolja
2 msk honung
2 dl vatten
Näringsinnehåll per portion
Energi 480 kcal
Protein 35 g
Kolhydrater 53 g
Fett 12 g
Metod - 30 minuter
- Blanda ingredienserna till woksåsen.
- Skär den vita delen av vårlöken i en cm stora bitar. Hacka den övre gröna delen av vårlöken fint. Skala och finhacka ingefära. Riv morötterna och skiva den röda paprika.
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av och skölj nudlarna i kallt vatten.
- Värm upp sesamolja i en wok- eller stekpanna. Stek kycklingfärsen tills den är genomstekt. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, röd paprika, morötter och den vita delen av vårlöken. Stek i några minuter till.
- Blanda i woksås och nudlar. Rör om i ca 1 min. Krydda med salt och chiliflingor.
- Strö den gröna delen av salladslöken över woken och servera med limeklyftor.
Avnjut!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa