
Mättande lins- och sötpotatissoppa
En värmande och krämig linssoppa som smaksätts med ingefära, citron och chili. Sötpotatis och morötter ger naturlig sötma och fyllighet, medan linserna bidrar med protein och bra mättnad. Ett enkelt recept som passar lika bra till vardag som till helg. Linssoppan går även bra att frysa in och passar perfekt för storkok.
Ingredienser - 6 portioner (30 minuter)
4 dl röda linser (torkade)
2 burkar lätt kokosmjölk (7%)
600 ml vatten
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
400 g sötpotatis
4 morötter
1 tärning grönsaksbuljong
3 tsk mald ingefära
3 msk citronsaft
Färsk chili efter smak
Salt och peppar
1 msk raps- eller olivolja att steka i
Gör så här
- Skala och hacka lök, vitlök och röd chili. Skala och skär sötpotatis och morot i små bitar.
- Hetta upp en stor kastrull och fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter tills löken är mjuk. Tillsätt hackad chili och ingefära, stek någon minut.
- Tillsätt sötpotatis, morot, vatten, kokosmjölk, buljong, röda linser, ingefära och citronsaft.
- Låt koka i cirka 20 minuter tills sötpotatisen och moroten är helt mjuka. Låt soppan vila några minuter.
- Mixa soppan med stavmixer tills den är slät. Späd med mer vatten om konsistensen känns för tjock. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära och citron.
Tips! Servera gärna soppan tillsammans med knäckebröd och proteinrikt pålägg. Avnjut!
Näringsinnehåll per portion
Energi 404 kcal
Protein 17 g
Kolhydrater 51 g
Fett 13 g

April 18, 2024
December 3, 2025
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa









