Krispig kyckling med grönsaker i sötsur sås
Krispig kyckling i sötsyrlig sås
Denna krispiga kyckling, täckt med en sötsyrlig sås, är en härlig måltid som garanterat kommer att glädja alla vid bordet.
Ingredienser - 4 portioner
Krispig kyckling
600 g kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
50 ml majsmjöl + lite vatten
1 ägg
150 ml Panko ströbröd
Kryddor: 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 nypa svartpeppar
Söt och sur sås
300 ml vatten
50 ml ketchup (med Stevia eller mindre socker)
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sötningsmedel
1,5-2 msk japansk sojasås
Redning av 1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Grönsaker
2 röda paprikor
2 morötter
4-5 vårlök
1 msk rapsolja för stekning
1 msk sesamfrön
Sidorätt
200 ml basmatiris (600 ml kokt)
Näringsinnehåll per portion
Energi 481 kcal
Protein 44 g
Kolhydrater 56 g
Fett 9 g
Metod - 30 till 40 minuter
- Koka riset.
- Skala och skär morötter, röd paprika och vårlök i mindre bitar. Stek på medelhög värme tills de har mjuknat.
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Pressa vitlök, tillsätt kryddor, majsmjöl, ägg och lite vatten i en skål tills du får en klibbig smet.
- Skär kycklingen i jämna bitar och lägg i skålen. Se till att varje kyckling är täckt med ett lager av smeten.
- Häll upp Panko på en tallrik. Doppa varje bit kyckling i Panko och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Stek i ugnen i cirka 12-15 minuter. Vänd bitarna halvvägs igenom. Sätt ugnen på grillfunktionen i sista minuten så att kycklingen får en fin färg.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen, förutom redningen, i en kastrull. Låt det sjuda.
- Blanda ner redningen i såsen. Rör om.
- Häll den sötsura såsen över grönsakerna. Toppa med sesamfrön.
- Servera den krispiga kycklingen med ris och grönsaker i sötsur sås.
Avnjut!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa