Marinerad fläskfilé med pestopotatissallad
Mör fläskfilé med pestopotatissallad
Ta din middagsupplevelse till nästa nivå med denna marinerade och möra fläskfilé, serverad med en frisk pestopotatissallad.
Ingredienser - 4 portioner
Marinerad fläskfilé
500 g fläskfilé
1 msk honung
1,5 msk sojasås
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor - pressade
Svartpeppar, rosmarin, timjan
Pestopotatissallad
800 g fast potatis
0,75 dl pesto
250 g sockerärtor
50-100 g rucola
1 rödlök
250 g tomater
Näringsinnehåll per portion
Energi 493 Kcal
Protein 34 g
Kolhydrater 44 g
Fett 18 g
Metod - 40 minuter
- Trimma fläskfiléen.
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden i en påse och tillsätt fläskfiléen. Marinera i minst 30 minuter, helst längre.
- Skala potatisarna (eller skölj och skrubba dem om skalen är fina). Tärna potatisen och koka tills den är mjuk. Låt potatisen svalna något.
- Finhacka rödlöken och skär tomaterna i bitar.
- Blanda potatisen med pesto, rödlök, tomat, ruccola och sockerärtor. Krydda med salt och peppar.
- Stek fläskfiléen. Låt det vila i 5-10 minuter innan du skär.
- Servera fläskfiléen med pestopotatissallad.
Njut av!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa