Halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås
Krispig halloumikycklingfest
Släpp loss i köket med detta recept på saftiga kycklingbröst täckta med krispig halloumiost. Serverad med rostade sötpotatis, färgglada grönsaker och en fräsch dipsås är denna måltid en symfoni av smaker och texturer som kommer att förtrolla dina smaklökar.
Ingredienser - 4 portioner
Halloumipanerad kyckling
200 g halloumi
400 g kycklingfilé
2 ägg
2 msk sesamfrön
2 tsk timjan
Tillbehör
400 g sötpotatis
4 morötter
1 gurka
200 g körsbärstomater
1 msk rapsolja
Dippsås
200 ml grekisk yoghurt 0%
0,5 dl söt chilisås
Salt & curry efter smak
Näringsinnehåll per portion
Energi 520 kcal
Proteiner 46 g
Kolhydrater 34 g
Fett 19 g
Metod - 60 minuter
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Riv halloumi fint på ett rivjärn. Blanda med sesamfrön och timjan. Häll blandningen i en stor tallrik. Ställ åt sidan.
- Skär sötpotatisen i stavar och blanda med rapsolja, salt, peppar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen, i cirka 20 minuter, medan du förbereder kycklingen.
- Skär kycklingfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
- Vispa ägg i en skål. Doppa kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen.
- Lägg bitarna på ett ugnsgaller och sätt in gallret i ugnen ovanför sötpotatisen i cirka 20 minuter. Lägg en plåt med bakplåtspapper under för att fånga upp eventuell köttsaft. Vid behov byt plats mellan sötpotatisen och kycklingen så att båda får en fin färg.
- Skär upp grönsakerna. Blanda ihop dippsåsen. Om såsen känns för tjock, späd den med 2-3 msk vatten.
- Servera halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås.
Avnjut!
Börja din viktminskningsresa med Yazen idag
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa