FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

SVT Aktuellt om hur Ozempic blivit ett effektivt läkemedel mot sjuklig fetma.

__wf_reserverad_ärva

– Jag har kämpat med min övervikt i hela mitt vuxna liv, berättar Linda Klingberg i ett inslag i SVT Aktuellt som handlar om hur Ozempic blivit ett populärt och effektivt läkemedel mot övervikt.

Medicinen har gett Linda ett nytt liv. Hon blir mätt snabbare och kan äta samma mat som övriga familjen. Linda berättar i inslaget att hon tidigare varit djupt orolig för sin hälsa med alla de följdsjukdomar som kommer med övervikt. Tack vare läkemedlet mår hon mycket bättre och har gått ner mycket i vikt.

Att Ozempic är ett effektivt och bra läkemedel för viktnedgång för sjukligt överviktiga patienter bekräftar även Ylva Trolle Lagerros, överläkare på Sveriges största mottagning för sjukligt överviktiga. Hon berättar i samma inslag att hon tror att vi kommer att få en helt annan syn på obesitas nu när det finns ett effektivt verktyg att behandla. 

Även fetmaläkaren Claude Marcus uttalar sig i inslaget och säger att det är en revolution inom behandling av obesitas att det nu finns ett så pass effektivt läkemedel. – Vi har letat efter en medicin väldigt länge men det kommit många bakslag på grund av olika biverkningar. Nu har vi för första gången något som verkligen är effektivt och väl dokumenterat och inte så farligt, berättar Claude Marcus i inslaget.

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth från Edsbro förlorade 57 kg med Ozempic efter år av kamp mot obesitas och relaterade hälsoproblem.