FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Elisabeths vändpunkt: 57 kilo lättare med Ozempic

__wf_reserverad_ärva

Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth Jaensson, 64, har brottats med sjuklig övervikt eller obesitas nästan hela sitt liv. I en artikel i Norrtälje Tidning berättar hon om hur hon till slut vägde nästan 150 kilo och hur hon hade utvecklat både högt blodtryck och diabetes 2. Men allt vände när hon i höstas kom i kontakt med Yazen och började ta läkemedlet Ozempic. Nu har hon gått ned 57 kilo sedan hon vägde som mest och framför allt behåller hon vikten.

Jag har alltid blivit kallad att jag är stor, redan när jag var liten. Men när jag tittar på gamla bilder, så var jag ju inte det. Min mamma gav mig KP20 när det kom ut, då var jag 11 år. Det var typ som Nutrilett, jätteäckligt var det. Sedan har det fortsatt. Jag blev bara större och större och större. Som värst vägde jag 145,5 kilo, säger Elisabeth från Edsbro utanför Norrtälje.

Elisabeth berättar i artikeln att hon har bantat på olika sätt i 50 år. Hon kunde gå ned 20 kilo, men så gå upp dem lika fort igen. År 2009 vägde hon 145,5 kilo och hon hade utvecklat högt blodtryck och diabetes typ 2. Då fick hon en gastric bypass-operation. Hon gick ner 50 kilo. Och upp 20. ”Ät som du brukar”, sa dietisten efter operationen. Men det rådet hjälpte inte Elisabeth som har sjukdomen obesitas. En sjukdom som kan resultera i ett förkortat liv om du inte får hjälp.I

höstas såg hon en annons på Facebook om läkemedlet Ozempic och överviktskliniken Yazen. Efter att den kommit upp några gånger i hennes flöde tog hon mod till sig och kontaktade Yazen.Jag fick börja med att skicka in bilder, mått och prover. Det krävs ett BMI på minst 30 för att få behandling. Varje vecka följs sedan måtten och vikten upp och efter ett halvår tas nya prover. Ett team med läkare, dietist, PT och psykologer finns till hands.

Bara en och en halv vecka efter första kontakten med Yazen kunde hon ta sin första spruta med Ozempic.

Hon har fortsatt att ta sprutorna och säger i artikeln att hon äntligen efter 50 år har fått ett inre lugn.

Nu går hon ned i vikt sakta och säkert, inget ras som följs av en ny topp. I artikeln i Norrtälje tidning berättar hon om det enorma suget efter mat som hon alltid haft innan hon började gå till Yazen.Om jag drog ner på̊ maten hade jag ändå det enorma suget. Det har jag säkert haft hela livet. När det försvann blev det ett jättelugn. Min hjärna har blivit som en smal hjärna. Man äter det som man ska ha och sedan är det bra.

Elisabeth berättar att sedan hon tog den första sprutan har kylskåpet i köket slutat att skrika på henne. Hon kommer inte ens ihåg när hon år choklad senast. Förut kunde hon inte ha godis eller choklad hemma, då åt hon tills det tog slut. Efter att hon börjat ta Ozempic har suget helt försvunnit. Sedan Elisabeth började som patient hos Yazen har hon gått ned 15 kilo. Hon har inte nått sitt mål, men det är inte siffran på vågen som är det viktigaste längre.Jag har ju överskottsskinn och magen hänger. Det blir varmt och svettigt och jag kliar tills det börjar blöda. Målet är att operera bort överskottshuden, men då måste jag gå ned lite till först, säger hon i Norrtälje Tidning.

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Digital vård en förutsättning för att minska Sveriges övervikt

Fetman i landet har fördubblats sedan 2004 – och framtidsprognosen är inte heller särskilt ljus.