FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Jag gick ner 34 kilo och slipper förhoppningsvis diabetes!

__wf_reserverad_ärva

För Daniel Küng vände allt på kort tid tack vare Yazen.se. Från att väga 125 kg och på alla möjliga olika sätt leva ett osunt liv efter en stor hjärtoperation, stannar vågen nu på tvåsiffrigt. Och Daniel Küng – som närmar sig 50 år – mår bättre än någonsin.

Det handlar om läkemedelsbehandling för viktnedgång i kombination med medicinering mot låga testosteronnivåer samt hjälp från läkare, dietist, psykolog och en personlig tränare.

Behövs verkligen medicinen om Daniel nu får sådan fantastisk uppbackning av ett team på fyra hälsoproffs?

– Ja. Fetma är en kronisk sjukdom. Nästan alla går upp i vikt igen efter en diet. Men med medicin och livsstilsförändringar behåller de allra flesta sin nya vikt, förklarar Daniel.

Behandlingen sker med ett läkemedel som innehåller så kallade GLP-1-analoger, Det har tagits fram för att hålla blodsockret hos diabetiker på lämplig nivå. Eftersom det även visat sig fungera fantastiskt bra för viktminskning, är det numera även godkänt av Socialstyrelsen som behandling mot fetma.

– GLP-1 liknar ett av kroppens egna hormon och gör att jag känner mig mätt och belåten, förklarar Daniel Küng. Jag äter långsammare och mindre portioner. Nu har jag äntligen nått normalvikt, mår bättre och är rörligare samtidigt som risken att drabbas av diabetes har minskat rejält!

Forskning visar att en viktminskning på 5 % minskar risken för diabetes typ 2 med 50 %, och att en viktminskning med 10 % minskar risken med 80 %.

– Jag är så glad ! fortsätter Daniel. Jag gillar till och med att ha träningsvärk igen efter första, om än korta, springturen på många, många år.

Gör som Daniel. Ta första steget på resan till ett lättare liv genom att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa.

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth från Edsbro förlorade 57 kg med Ozempic efter år av kamp mot obesitas och relaterade hälsoproblem.