FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Så gick 10 000 patienter ner 100 ton i vikt

__wf_reserverad_ärva

Den digitala vårdgivaren Yazen har sedan lanseringen för drygt ett år sedan inlett behandling av cirka 10 000 patienter. Tillsammans har dessa patienter gått ner över 100 ton och minskat midjemåttet med drygt 1000 meter. Dessutom har minskat kaloriintag inneburit sänkta kostnader med 40 mkr för patienterna.

– Den största vinsten är såklart för patienterna som fått en markant förbättrad hälsa. En viktminskning förhindrar många följdsjukdomar som diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och minskad risken att utveckla flera cancerformer. Men detta innebär också minskade kostnader för vården och stora besparingar för samhället då den här patientgruppen obehandlade ofta drabbas av många följdsjukdomar, säger Martin Carlsson, forskare, läkare och specialist inom endokrinologi/diabetologi och grundare av Yazen.

Data på drygt 8 000 patienter som behandlats minst tre månader med Yazen-modellen visar att medel-BMI var 33.9 och 77% av patienterna var kvinnor. I snitt gick patienterna ned 4 % efter en månad och 8 % efter 3 månader. Efter 6 månader uppnåddes i medel en viktminskning på 12 % för patienter behandlade hos Yazen men en fjärdedel av patienterna gick ned 16% eller mer. Även blodtryck, blodsockernivåer, leverprover, blodfetter och livskvalitet förbättrades kraftigt.

Jill testade allt - ingen metod fungerade
Jill Andersson är 48 år och arbetar som tidsstudietekniker på ett IT-företag i Örebro. Hon spelade handboll på elitnivå som ung, men blev skadad och tvingades sluta. Det blev startskottet till en snabb viktökning. Som mest 45 kilo. För att gå ner har hon testat allt; Viktväktarna, soppdiet, Banandiet, Köpenhamnsdiet - dieter som ingen normalviktig människa skulle kunna tänka sig. Med Yazen tog det drygt 6 månader för Jill att gå ner 20 kilo och har nu minskat sitt BMI från 37,9 till 31,1.

– Jag har äntligen hittat något som fungerar. Jag känner mig lugn och trygg med det jag håller på med. Nu kan jag gå ner i vikt och behålla den. Jag äter samma mat som jag alltid lagat, men i mindre mängd, säger Jill Andersson.

Möt fler lokala patienter

Yazen får dagligen mail från patienter vars liv förändrats tack vare sin viktminskning. Vi förmedlar gärna kontakt till patienter runt om i Sverige. Här är ett axplock:

●  Conny Isaksson i Ljungby. Har gått ner från 148 kg till 98 kg på ett år. Slipper nu blodtrycksmedicin (åt 5 tabletter om dagen tidigare) och gått från klädstorlek XXXXL till XL.

●  Sofia Heimer Karlsson i Katrineholm. Livet har gått från tungt till lätt med - 44 kg.

●   Bricell Hallberg från Västerås har varit överviktig hela sitt liv. Bantat totalt 80 kilo och har alltid gått upp allt  igen. Sedan oktober har hon gått ner 12 kg och känner äntligen ett lugn.

●   Jenny Eriksdotter från Göteborg har aldrig känt mättnadskänsla. Från att ha vägt nästan 95 kilo är hon nu 9 kilo från sin målvikt


För mer information och kontakt med lokala patienter:
Christina Waller Sterner, marknadschef Yazen

press@yazen.se

+46 767 66 9067

Om Yazen - läkarledd medicinsk viktbehandling

Yazen har utvecklat en ny effektiv medicinsk behandling enligt de senaste medicinska rekommendationerna vilket innebär läkemedel och livsstilsråd via läkare, psykolog, dietist, särskilt utbildade YazenCoacher  och medicinskt utbildade personliga tränare för en löpande behandling med återkommande uppföljningar. Tjänsten vänder sig till dem som är överviktiga, dvs BMI över 30 eller BMI över 27 och komplikationer orsakade av övervikt. Medel-BMI för Yazens patienter när de börjar behandlingen är 34.

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth från Edsbro förlorade 57 kg med Ozempic efter år av kamp mot obesitas och relaterade hälsoproblem.