FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Breakit rapporterar: Yazen får bort fetma med Ozempic

__wf_reserverad_ärva

Yazen, som grundades av bland annat Min Doktor-grundarna Magnus Nyhlén, Fredrik Meurling, Otto Bretz och Martin Carlsson tog förra året in 37 miljoner kronor.

Breakit-artikeln lyfter Yazens framgångsrika tillväxt:

Under 2022 låg omsättningen på 2,2 miljoner kronor med ett minusresultat på 4,1 miljoner kronor. 2023 har intäkterna rusat till 56 miljoner kronor – ett lyft med nästan 2500 procent, avslöjar Fredrik Meurling för Breakit.

“Vi siktar högt i vår prognos för 2024 – mer än en tredubbling. Och siffrorna pekar fortsatt åt att vi når det”, säger yazens VD Fredrik Meurling i intervjun.


I artikeln berättar Fredrik Meurling hur det till  när en patient tar hjälp av Yazen:

Personen laddar ner appen och loggar in med Bank-id. I appen går kunden genom sin hälsa med en sjuksköterska och skickar in en bild på sig själv. Därefter ska patienten ta ett blodprov och provsvaren kommer att avgöra vilken behandling som passar bäst.

“Det tar mellan 3-12 månader att gå ner det man behöver i vikt beroende på utgångsläge och sedan går man över i underhållsbehandling där man trappar ner läkemedelsdosen och som kan variera i längd”, säger Fredrik Meurling till Breakit.

Patienter betalar för behandlingen genom ett månadsabonnemang och får även stå för kostnaden för sin medicin. Läkemedel för obesitas ingår nämligen inte i högkostnadsskyddet.

Fredrik Meurling poängterar i artikeln att fetma är ett folkhälsoproblem. Nära var femte svensk har ett BMI över 30 och i fjol gjordes nästan 5000 fetmaoperationer bara i Sverige.

Det kostar inte bara i livskvalitet och hälsa utan i pengar, menar Fredrik Meurling.

“Vår vision och vårt syfte är väldigt tydliga; vi vill att fler ska få leva ett hälsosamt liv längre och utan att behöva använda sig av samhällets resurser på grund av möjliga följdsjukdomar som övervikt och fetma kan orsaka.”

“Individen mår bättre, ökar möjligheten att vara produktiv och samhället minskar framtida sjukvårdskostnader.”

Breakit tar upp frågan att det finns de som har kritiserat vårdgivare för att inte hörsamma vädjan om att ozempic ska gå till diabetiker. Läkemedlet utvecklades ju faktiskt till diabetiker.

Fredrik Meurling säger att Yazen inte vill ställa två patientgrupper mot varandra.

“Det finns många olika läkemedel för diabetes typ 2 men bara ett effektivt läkemedel för obesitas på den svenska marknaden. Den effektivaste läkemedelssubstansen för obesitas är Semaglutid och finns i sprutform och heter Ozempic.”

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth från Edsbro förlorade 57 kg med Ozempic efter år av kamp mot obesitas och relaterade hälsoproblem.