FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Är smal ett val? En rapport av Vincent Flink Amble-Naess för EPHI

__wf_reserverad_ärva

Över 1,3 miljoner svenskar har diagnostiserats med fetma eller befinner sig i riskzonen för att utveckla det. Fetma är ofta förknippat med flera följdsjukdomar såsom diabetes, högt blodtryck och led- och hjärtsjukdomar. Trots dessa allvarliga konsekvenser subventioneras inte de nya effektiva läkemedlen för fetma, såsom Ozempic, i Sverige. För att få tillgång till dessa mediciner och försöka minska hungerkänslor måste patienter finansiera behandlingen på egen hand.

Hur bör vården se på problemet med fetma? Och hur kan de nya läkemedlen för fetma integreras i det svenska sjukvårdssystemet? Dessa frågor tas upp av läkaren Vincent Flink Amble-Naess i EPHI-rapporten "Är smal ett val?". Vid lanseringen av rapporten fördes diskussioner med Jenny Vinglid, generalsekreterare för Riksförbundet HOBS - Hälsa oberoende av storlek, och Gustaf Drougge, VD på Tankesmedjan Synaps.

 

Vincent Flink Amble-Naess, författare av rapporten för EPHI, utforskar integrationen av nya läkemedel för fetma i det svenska sjukvårdssystemet. Han poängterar att det finns effektiva medicinska behandlingar för viktnedgång tillgängliga idag, men det är avgörande att diskutera vilka patienter som bör få tillgång till dem, finansieringsfrågor och hur fetma och övervikt ska hanteras.

Läs hela rapporten "Är smal ett val?" på EPHIs hemsida

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Elisabeth har fått en smal hjärna

Elisabeth från Edsbro förlorade 57 kg med Ozempic efter år av kamp mot obesitas och relaterade hälsoproblem.