active
Gå ner i vikt och få
tillbaka dina krafter
Att vara överviktig innebär sänkt livskvalitet för många och ökad risk för sjukdomar som t ex artros, högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdom.
Läs mer om övervikt
Vi hjälper kvinnor nå en hälsosam vikt med moderna mycket effektiva läkemedel tillsammans med en digital tjänst framtagen av vårt specialistteam bestående av läkare, psykologer, dietister och PTs.
Läs mer om moderna läkemedel
Skapa konto
active
Gå ner i vikt
Utan att gå upp igen
Alla kan gå ner i vikt i perioder. Man bestämmer sig när man är motiverad och sedan följer man en diet som ger ett kaloriunderskott. Hungern och suget blir ens ständiga följeslagare och det är ofta en plågsam kamp med mycket skuld och skam pga misslyckanden, trots att man gör sitt allra bästa. Till slut är man tillbaka uppe i vikt igen där man började och inte sällan visar vågen ytterligare ett par kilo plus. Du känner säkert igen dig i detta. Men det är inte ditt fel! Det är din biologi som arbetar emot dig. Kroppen signalerar för fullt att du är i svält när du går ner i vikt. Det spelar ingen roll att du är överviktig för kroppen tror att det är din rätta vikt och berättar för dig att du måste äta igen för att överleva.
Moderna läkemedel och Yazens metod arbetar tillsammans med din kropp för att få kroppen att förstå att din normala vikt inte är den vikten du har nu utan en hälsosam vikt. Därför får du en stadigt nedåtgående vikt och kan behålla din viktnedgång. Detta utan en ständig kamp för att står emot hunger och sug.
active
Vanlig bantning
Vår metod
Viktnedgång över ett år
Vanlig bantning
Vår metod
Viktnedgång över ett år
Den senaste veckan har våra patienter i snitt gått ner
1.3 kg
Som mest gick en patient ner 2.8 kg den här veckan
Så fungerar det
Yazen är helt anpassat för dig. Vi vet att det är svårt att förändra sina vanor, därför stöttar vårt team dig hela vägen.
1
Svara på frågor
Du får först berätta lite mer om dig själv. En läkare avgör sedan om vår tjänst passar dig och om det finns anledning att göra en mer omfattande medicinsk utredning. Det här steget är gratis.
active
2
Blodprover och läkarbedömning
Vi genomför en noggrann utredning av dig. Hormoner, metabola markörer och viktiga mineraler och vitaminer kontrolleras. Du träffar sedan en läkare digitalt och ni tar tillsammans ställning till behandling.
active
3
Behandling
Våra läkare behandlar din övervikt och symtom som beror på detta. För att lyckas får man dessutom regelbunden hjälp och stöd av psykolog, dietist och personlig tränare. Behandlingen kostar från 995 kr per månad.
active
active
Varför Yazen?
Jag heter Lina Nyhlén, är specialist i allmänmedicin med ett särskilt intresse för kvinnors hälsa. I mitt arbete som läkare på Yazen möter jag dagligen patienter som pga sin övervikt fått problem med exempelvis värk, högt blodtryck och nedstämdhet. Fram tills nu har vi i vården inte haft något bra att erbjuda.
Det är därför för mig som läkare fantastiskt kul att nu kunna erbjuda en behandling som fungerar, som är mycket effektiv och säker och gör det möjligt för i princip alla att inte bara nå sin målvikt utan också att bibehålla den.
Läs mer om oss
active
Tillsammans förändrar vi dina förutsättningar att lyckas
Yazen kombinerar modern läkemedelsbehandling för viktnedgång med metoder framtagna av ett team av läkare, dietister, psykologer och personliga tränare. Forskning visar att denna metod är överlägset bäst för en bestående och hållbar viktminskning.
Att gå ner i vikt utan rätt resurser är som att försöka bygga ett hus utan verktyg
Om du lever med övervikt är du långt ifrån ensam, visste du att varannan kvinna idag är överviktig. Kampen för att gå ner i vikt kan däremot kännas lång och ensam. För många innebär övervikt och fetma (BMI ≥ 30) en stor påverkan på den fysiska och psykiska hälsan med sjunkande livskvalité och ökad risk för följdsjukdomar.
Erfarenheter från patienter som behandlats enligt Yazens modell
Jag tänkte som vanligt ta en kaka när vi skulle fika och jag kunde inte förstå att jag inte ville äta den, jag var inte sugen
Ulla, 62 år
Läkaren förklarar: Ditt läkemedel som du fått mot din övervikt är en medicin som liknar det kroppsegna hormonet GLP-1 som normalt bildas i tunntarmen när du äter. Läkemedlet ger dig en mycket bättre kontroll på ditt ätande och minskar ditt begär efter mat. Det är en delförklaring till varför du inte är så sugen på godis och kakor längre.
Jag har gått ner mycket i vikt senaste månaderna och jag har levt normalt, jag menar jag tycker jag har levt normalt men har uppenbart ätit mycket mindre men inget jag reflekterat över
Karin, 32 år
Läkaren förklarar: Ditt nya läkemedel, semaglutid gör att du blir mätt fortare när du äter och du känner dig också mätt längre tid efter en måltid. Magsäcken tömmer sig långsammare och suget efter mat minskar och det ger stora effekter på din vikt. Studier visar att personer som tagit semaglutid i den högsta dosen minskat sin vikt med i medel 15%. Många minskar dock betydligt mer i vikt än så.
Läs mer
Fet mat vill jag inte äta för första gången i mitt liv (känns det som). Innan har jag tänkt på det och försökt gång på gång att äta nyttigt för att gå ner i vikt men jag faller alltid dit efter någon vecka
Victoria, 47 år
Läkaren förklarar: Din nya medicin, semaglutid, som tillhör gruppen inkretiner har effekter på hunger och mättnad men påverkar också vilken typ av mat du föredrar. Studier har visat att läkemedlet semaglutid ger mindre hunger och matsug, bättre kontroll över ditt ätande men också en lägre böjelse för att äta mat med hög fetthalt.
Läs mer
Kom igång direkt!
Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa
Kom igång
© Yazen Health AB 2022