FORMATMALL
GLOBAL CSS
FÄRGER
ANIMATIONER
MEDIEFRÅGA
AVSTÅNDSSYSTEM

Min Doktors grundare drar in kapital till digital överviktsklinik

__wf_reserverad_ärva

- Det är svårt att ändra livsstil och gå ner i vikt själv, och därför vill vi erbjuda en helhetslösning, en metod som faktiskt har bevisad effekt. Studier visar att den här metoden kan leda till 16% viktnedgång på ett år, som i sin tur kan ge lägre blodtryck, förbättrade blodfetter och kraftigt minskad risk för diabetes typ 2, säger Magnus Nyhlén, läkare och grundare av företaget Yazen Health.

Helhetslösningen innebär att patienten efter utredning får hjälp av ett team av dietister, psykologer, personliga tränare och läkare och parallellt med det även behandlas med ett specifikt läkemedel som ökar mättnadskänslan.

Bolaget har nyligen tagit in 11,2 miljoner kronor av bland andra Fåhraeus Startup & Growth och SmiLe Inject Capital. Pengarna ska användas till att öka kännedom om Yazens tjänster och expandera på den svenska marknaden – och behovet är stort, ungefär hälften av Sveriges befolkning är överviktiga enligt Folkhälsomyndigheten.

- Framgången ligger i kombinationen av läkemedel och livsstilsomställning, säger Magnus Nyhlén. Det är inte bra om läkemedlet förskrivs utan att patienten tar emot övrig behandling, då blir det inte en långsiktig förändring.

Tjänsten riktas till både kvinnor och män, med vissa skillnader i behandlingsupplägget. Den lämpar sig även för patienter som genomgått överviktskirurgi som gastric bypass och börjat gå upp i vikt igen.

Yazens tjänster och det aktuella läkemedlet bekostas helt av patienten själv, utan offentlig finansiering eller läkemedelssubventioner.

Presskontakt: Christina Waller Sterner, CMO Yazen Health, tel: 076 766 90 67

Yazen Health grundades i Lund 2021 och är en registrerad vårdgivare. Företaget erbjuder stöd för långsiktig viktnedgång genom digitala vårdtjänster av läkare, dietister, psykologer och personliga tränare, i kombination med modern läkemedelsbehandling. Grundarteamet utgörs av Magnus Nyhlén, läkare och entreprenör, Otto Bretz CTO, Fredrik Meurling vd, och Martin Carlsson, docent och specialistläkare i endokrinologi.

Börja din viktminskningsresa med Yazen idag

Allt du behöver göra är att skapa ett konto och svara på några frågor om din hälsa

Kom igång
Kom igång
Kom igång

Fler nyheter

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Diabetes Stockholm - Ställ inte patientgrupper mot varandra

Läkemedelsbrist hotar, då efterfrågan på semaglutid ökar bland icke-behövande. Fel att skylla på obesitaspatienter. Viktigt med korrekt förskrivning och tillgång för alla.

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Skyll inte bristen på medicin på överviktiga

Jenny Vinglid, generalsekreterare för Obesitas Sverige debatterar senaste tidens skuldbeläggning av obesitaspatienter i samband med bristen på läkemedel

__wf_reserverad_ärva
Nyheter
Digital vård en förutsättning för att minska Sveriges övervikt

Fetman i landet har fördubblats sedan 2004 – och framtidsprognosen är inte heller särskilt ljus.